Behandeling

Behandeling : Bij Doggy’s Trimsalon wordt gewerkt volgens afspraak.

Hoe vaak je huisdier een bezoek moet brengen aan de trimsalon is vooral afhankelijk van de vacht van je huisdier.

 • Poedelvachten 4 – 8 maal per jaarDoggy's trimsalon Sappemeer behandeling
 • Ruwharige vachten 2 – 4 maal per jaar
 • Spanielvachten 4 – 6 maal per jaar
 • Kortharige honden 2 – 4 maal per jaar
 • Honden met veel onderwol 2 – 4 maal per jaar
 • Langharige katten 4 – 6 maal per jaar
 • Kortharige katten 2 – 4 maal per jaar
 • Langharige konijnen 4 – 6 maal per jaar
 • Kortharige konijnen 2 – 4 maal per jaar
 • Langharige cavia’s 4 – 6 maal per jaar
 • Kortharige cavia’s 2 – 4 maal per jaar

Doggy's trimsalon behandeling Door de vacht van je huisdier regelmatig te laten trimmen voorkom je een hoop narigheid, waaronder  bijvoorbeeld huidklachten zoals jeuk of vervilting van de vacht met vaak een dierenartsbezoek tot gevolg. Ook kan ik advies geven over de vachtverzorging. Geef dit aan bij het maken van een afspraak zodat ik wat extra tijd in kan plannen voor uw huisdier en we samen kunnen kijken naar de vachtverzorging. Hierbij vraag ik ook altijd om dan uw eigen gereedschap mee te nemen die u gebruikt voor het onderhoud van uw huisdier.

Voor kruisingen kijken we altijd welke behandeling het meest geschikt is voor uw huisdier.

Knippen

De vacht wordt ingekort met behulp van een schaar. Dit wordt o.a. gedaan bij de Poedel en de Labradoodle. Hiervoor moet de vacht wel klitvrij zijn.

Effileren

Dit is het uitdunnen en inkorten van de vacht met behulp van een effileerschaar. De vacht wordt op een natuurlijke wijze ingekort. Dit wordt o.a. gedaan bij de Shih Tzu, Maltezer of Lhasa Apso. Hiervoor moet de vacht wel klitvrij zijn. 

Scheren

De vacht wordt ingekort met behulp van de tondeuse. De lengte van de vacht is afhankelijk van welke scheerkop wordt gebruikt, maar is ook afhankelijk van hoe de vacht er aan toe is. Dieren die geschoren kunnen worden zijn bijvoorbeeld de Poedel, Shih Tzu, Maltezer of Lhasa Apso.

Let op!!! Bij ruwharige honden wordt de vacht er niet mooier op als ze geschoren zijn, laat dit dan ook alleen toe als er een gegronde reden voor is.

Het is bij langharige katten, kortharige katten, konijnen en cavia’s zo dat er alleen wordt geschoren als er echt geen andere mogelijkheid is. Ik kijk altijd eerst naar hoe de vacht er aan toe is en probeer altijd zo veel mogelijk vacht besparend te werken.

Plukken

De loszittende dek haren bij de ruwharige vacht wordt verwijderd door middel van plukken. Om de huid zo min mogelijk te irriteren moet de vacht goed plukbaar zijn. De vacht is plukbaar om de 6 á 7 maanden. Bij deze cyclus van plukken wordt de hond in zijn wolletje gezet. Er wordt de laatste jaren steeds meer over gegaan op de stripvacht, omdat dit minder kans op huidproblemen geeft.  Honden die geplukt worden zijn o.a. Ruwharige Teckels, Cairn Terriers of Jack Russells.

Strippen

Bij deze behandeling worden ook de loszittende dek haren verwijderd door middel van plukken, maar dan blijft de ruwharige hond er nog ruwharig uitzien. Dit komt omdat we over de vacht verdeeld gelijkmatig de helft van de vacht er uit plukken die plukbaar is. Deze behandeling is om de 3 á 4 maanden waarbij steeds de helft van de vacht gelijkmatig over het lichaam plukbaar is. Doordat er op een andere manier wordt geplukt is er ook minder kans op huidproblemen. De honden die in de stripvacht worden gezet zijn o.a. Ruwharige Teckels, Cairn Terriers, West Highland White Terriers of Jack Russells.

Ontwollen, kammen en bijwerken

Bij ontwollen wordt de wollige ondervacht door middel van verschillende kammen weggehaald. Meestal tijdens de rui periode, maar bij sommige honden vaker. Als de hond het toe laat krijgen we het meeste al weg door middel van grondig te wassen en met de waterblazer de loszittende vacht er uit te laten blazen. Voor de resterende vacht zetten we dan de verschillende kammen in. Dit doen we o.a. bij de Cavelier King Charles Spaniel, Vlinderhond, Friese Stabij of de Border Collie. Ook bij katten en konijnen is dit mogelijk.

Verharingsbeurt

Heb je veel last van verharing in huis van je huisdier. In de trimsalon kunnen we er voor zorgen dat ongeveer 80 % van de verharing uit de vacht komt. Dit doen we door middel van wassen en blazen en gebruik te maken van verschillende soorten kammen. Hierdoor halen we de meeste verharing uit de vacht. Dit kan bij kortharige honden en katten, maar bij de katten maken we geen gebruik van wassen en blazen.

Kleine beurt

Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor een kleine beurt. Dit houdt in dat uw hond tussen de grote behandelingen door nog even wordt gewassen en gekamd. De oogjes worden weer vrijgemaakt, de liesjes geschoren en indien nodig worden de nagels geknipt.